Valná hromada 3.10.2015 zápis

Tělovýchovná jednota
SOKOL Horní Počernice

Z  Á   P   I   S

z valné hromady Tělovýchovné jednoty Sokol Horní Počernice konané dne 3. 10. 2015, 14,00
___________________________________________________________________________

Valnou hromadu TJ hodnotící rok 2014 řídil z pověření výboru TJ předseda Ivan Liška.
Jednání v klubovně sokolovny Chvalkovická 2031 zahájil v sobotu dne 3. října 2015 ve 14,00.
Uvítal přítomné delegáty VH a paní starostku H. Moravcovou.
Delegováno bylo 60 členů TJ z 10 sportovních oddílů, přítomno je dle prezenční listiny 46 delegátů, valná hromada je usnášeníschopná. Dle stanov musí být počet přítomných vyšší než polovina z delegovaných. O přijatých usneseních VH rozhoduje nadpoloviční většina přítomných delegátů. Předsedající upozornil, že dnešní valná hromada se řídí dosud platnými stanovami TJ z roku 2004. Jde přitom o opakovanou valnou hromadu z března letošního roku, která se pro neshodu o programu jednání tehdy nekonala. Dnes se tedy scházíme v letošním roce k výročnímu jednání podruhé, přičemž máme kromě standartních bodů projednat a schválit nejen nové stanovy TJ, ale i návrhy na postavení sportovních oddílů TJ v nových podmínkách Občanského zákoníku. Informace o konání dnešní valné hromady i pozvánky všem delegátům byly doručeny a zveřejněny včas v souladu s platnými stanovami TJ.
Předseda I. Liška navrhl pracovní komisi valné hromady k počítání hlasů a provedení návrhu usnesení ve složení Věra Korbelová, Šárka Spitzerová a Jaroslava Brenkusová. Současně požádal V. Korbelovou i o zápis z dnešního jednání. Jmenovaní s návrhy souhlasí. O návrhu se hlasovalo, návrh přijat všemi hlasy přítomných. Předsedající dále upozornil přítomné na to, že po skončení dnešní valné hromady bude v 16 hod. zahájeno slavnostní setkání současných i bývalých členů a hostů k letošnímu výročí 110 let Sokola v Horních Počernicích. Požádal také o konstruktivní jednání dnešní VH, aby mohlo být toto setkání zahájeno dle programu. Současně bude v tělocvičně uspořádána přehlídka cvičení našich sportovních oddílů atletiky, sportovní gymnastiky a všestranného sportu a cca od 18 hodin ukázka basketbalu v podání našich nejmenších děvčat. Všichni jsou k této akci srdečně zváni, stejně tak jsou zváni všichni na naše otevřená sportoviště v tomto areálu.
Předložen návrh programu, dle pozvánky, beze změn a doplňků. Hlasováním pro všemi přítomnými program schválen (ad 1).
(Ad 2) Zpráva o činnosti TJ, stavu členské základny a hospodaření TJ za rok 2014 (příloha k originálu zápisu). Přednesl předseda TJ I. Liška. Hlasování: VH bere na vědomí zprávu o činnosti a členské základně, schvaluje výsledek hospodaření TJ za rok 2014 – viz usnesení.
(Ad 3) Zpráva kontrolní a revizní komise – přednesla předsedkyně komise Lenka Barešová. Valná hromada bere na vědomí. (Příloha u originálu zápisu)
(Ad 4) K postavení našich sportovních oddílů v nových podmínkách v souvislosti s novým občanským zákoníkem platným od 1. 1. 2014. Úvodní slovo I. Liška, který m.j. seznámil VH s došlými písemnými návrhy na nové řešení od oddílu basketbalu a tenisu ve formě zřízení pobočných spolků. Oba návrhy jsou doloženy projevy vůle členstva těchto oddílů. Podání návrhů doplnili oba předsedové – za basketbal ing. Jukl, za tenis ing. Trávníček. Předložen návrh na usnesení. Hlasování, jednotlivé návrhy zvlášť – oba schváleny – viz usnesení.
(Ad 5) K návrhu nových stanov TJ. Celý návrh byl rozeslán členům výboru a sportovním oddílům včas, celé znění vyvěšeno 3. září t.r. na infotabuli v areálu ve Svépravicích.
Žádné připomínky od členů nepřišly. Výbor dopracovával poslední detaily stanov – o nich informovali I. Liška a J. Jukl. Dnešní předložený návrh je konsenzuálním projevem. Za spolupráci poděkoval I. Liška J. Juklovi. Hlasování o návrhu – viz usnesení – nové stanovy byly valnou hromadou schváleny – nyní je třeba je předložit Městskému soudu současně s novou registrací našeho spolku. Úkol pro výbor TJ, současně s podáním registrace obou pobočných spolků – po splnění povinností od obou sportovních oddílů – úkol pro výbory Ba a TK.
(Ad 6) Návrh rozpočtu TJ na rok 2015 přednesl I. Liška. Zatím není příliš důvodů ke změnám rozpočtu proti verzi předložené v březnu t.r. – návrh se předkládá ve stejné podobě jako v březnu. O návrhu hlasováno – viz usnesení – návrh rozpočtu valná hromada schvaluje.
(Ad 7) Volby předsedy, místopředsedy TJ a nového výboru TJ – dle současně platných stanov z r. 2004 jde o volby na nadcházející roční období – tedy do konání další valné hromady TJ, která by měla být dle zvyku koncem března 2016. Dosavadní předseda I. Liška sdělil delegátům, že již dříve oznámil výboru TJ, že netrvá na své kandidatuře, naopak považuje za žádoucí, aby do funkce předsedy TJ byl zvolen někdo mladší, v současné složité situaci i ve vztahu k obci méně konfliktní. Nicméně vhodný kandidát prozatím vybrán nebyl, proto J. Měšťan navrhl, aby I. Liška byl zvolen předsedou TJ i pro další volební období. I. Liška se přesto zeptal, zda někdo z přítomných nemá o tuto funkci zájem. O jediném návrhu hlasováno – I. Liška byl zvolen předsedou TJ na další období většinou přítomných – viz usnesení. Dále předložen návrh na místopředsedu TJ – navržen Jaroslav Měšťan. Hlasování – návrh byl přijat, většinou hlasů zvolen J. Měšťan místopředsedou TJ – viz usnesení VH. Dále bylo třeba zvolit členy výboru TJ. I. Liška oznámil valné hromadě, že z naposledy zvolených 13 členů výboru TJ je dále aktivních a má zájem zůstat ve funkci 8 stávajících členů výboru – Pavel Bareš, Antonín Beran, Petr Burda, František Kabát, Věra Korbelová, Jaromír Podroužek, Miroslav Švancara a Jiří Trávníček. Včetně předsedy a místopředsedy by tak členů výboru bylo 10, tedy je třeba tento počet doplnit o další návrhy. Písemný návrh na zvolení J. Jukla členem výboru předložil oddíl basketbalu, taktéž písemný návrh na Tomáše Rieba st. předložen oddílem tenisu, ústní návrh na volbu Pavlíny Novotné předložil oddíl sportovní gymnastiky. Jiné návrhy nepodány, k navrženým žádné připomínky nebyly. Dále J. Jukl předložil návrh, aby o celém návrhu, tedy dosavadních i nově navržených členech, bylo hlasováno společně. Proti návrhu nebylo námitek. Hlasování o návrzích členů výboru TJ na nadcházející volební období – viz usnesení. Členy výboru TJ byli zvoleni většinou přítomných delegátů Pavel Bareš, Antonín Beran, Petr Burda, Jindřich Jukl, František Kabát, Věra Korbelová, Pavlína Novotná, Jaromír Podroužek, Tomáš Rieb st., Miroslav Švancara, Jiří Trávníček. Výbor TJ má tedy celkem 13 členů.
(Ad 8) Diskuze. V diskuzi vystoupila starostka naší městské části paní Hana Moravcová. Podala informaci o aktuálním stavu přípravy výstavby nové tělocvičny v Jívanské ul. i dalších záměrech výstavby krytých sportovišť (m.j. možnostech výstavby tělocvičny pro sportovní gymnastiku). Její informaci a záměry městské části podpořil svým vystoupením J. Jukl, který m.j. navrhl, aby podpora těchto záměrů a cílů od naší TJ byla zakotvena do usnesení naší dnešní valné hromady. Všeobecný souhlas s návrhem – viz usnesení.
V závěru VH předseda TJ I. Liška poděkoval všem za účast, paní starostce za účast i informace s přáním hodně úspěchů při správě a rozvoji obce a všem členům TJ i dalším sportovcům hodně radosti ze zdravého pohybu a mnoho sportovních úspěchů. Jednání valné hromady TJ skončilo v 15,55.

Zapsala: V. Korbelová

Bc Ivan L i š k a