Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Schůze výboru 13.12.2016

4. 1. 2017

 

Tělovýchovná jednota Sokol Horní Počernice, spolek                                   4. ledna 2017
 
                                                               Z    Á    P    I    S
ze schůze výboru TJ Sokol Horní Počernice, spolek, konané v úterý 13. prosince 2016 v 19 hod.
Přítomni: Jukl, Měšťan, Trávníček, Bareš, Beran, Liška, Novotná, Podroužek, Rieb, Švancara
                  Za odd. triathlonu Vl. Andrš
Omluvena: V. Korbelová
Jednání výboru TJ zahájil a vedl předseda ing. Jukl. V úvodu představil přítomným zpodobnění investičního záměru výstavby gymnastické haly v areálu Chvalkovická, vizualizace, technická zpráva a rozpočet akce na r. 2017 – 2019 (viz dále v textu).
1.      Kontrola zápisu z minulé schůze výboru TJ:
-        K zápisu z minulého jednání výboru (8.11.) byly připojeny informace o podaných žádostech na řešení havarijních stavů v našich tvz, rekapitulace podaných žádostí o granty hl.m. Prahy, státních dotačních programech na podporu sportu v roce 2017, termínech sportovních akcí v závěru roku a 1. Čtvrtletí 2017 a aktuální seznam trenérů a cvičitelů v TJ.
-        Z podaných žádostí na Hl.m. Praha o pomoc při řešení havarijních stavů našich tvz nám bylo vyhověno v případě nutné opravy střechy a krovu altánku na tenisovém areálu, přidělená částka 200 000,--, bez spoluúčasti, realizace a vyúčtování do 30. 6. 2017. Jakmile dojde podepsaná smlouva je třeba s dotací začít pracovat.
-        Termíny sportovních akcí v závěru roku 2016 a na jaře 2017 – předneseno, schváleno bez připomínek
-        Dotaz na termíny vyúčtování grantů (ing Bareš) zodpovězen
-        Dotaz ing Rieba na nutnost vyčlenění vstřícných prostředků u podaných grantů – zodpovězen.
-        Termíny vyúčtování jednotlivých žádostí: program IV MŠMT na rok 2016 – již podáno, program VIII MŠMT – 31. Ledna 2017, individuální dotace MČ Praha 20 – dva granty – vyúčtování 31. 12. 2016 !, granty HMP na rok 2016 – individuálně, nejdříve 31. 1. 2017.
-        Informace předsedy TO o řešení smlouvy s obsluhou občerstvení v tenisovém klubu podána nebyla
 
2.      K investičnímu záměru výstavby – přístavby gymnastické haly v areálu Tj Chvalkovická.
Podán výklad k předloženému investičnímu záměru. Po diskuzi přijaty tyto závěry:
-        Je třeba počítat s určitou rezervou na úhradu zpracování předložené dokumentace, zatím uhradí Tj ze svých volných fin. pristředků
-        Upřesněný harmonogram realizace, včetně období demolicí a příprav staveniště, které se mohou dotknout užívání stávajících sportovišť, může být zpracován až podle výsledků řešení našich podaných žádostí o financování – první informace lze očekávat až ve 2. čtvrtletí 2017
-        Beachvolejbalová sezóna v areálu Chvalkovická nebude v roce 2017 narušena
-        Stanovena delegace k jednání o našem záměru na zdejší radnici dne 14. 12. v kanceláři starostky i způsob prezentace.
 
3.      Úkoly a informace pro sportovní oddíly TJ:
-        Členská základna TJ – bude aktualizována k 31. 12. 2016. Tento termín je také závazný pro uzávěrku stavu v informační systému ČUS (prostřednictvím PTU). To znamená, že sportovní oddíly neprodleně projdou aktuální stav členstva a porovnají se stavem k 31. 12. 2015. Změna a doplňky podají co nejrychleji do kanceláře TJ. Za celou TJ evidence doplní, opraví a zachytí v ISČUS I. Liška.
-        Registrace pobočných spolků – TENIS a BASKETBAL – žádosti jménem TJ, hlavního spolku, jsou zpracovány a podány. Očekává se bezproblémové vyřízení našich žádostí. Dotaz ing. Podroužka na kompletizaci žádosti a nutné přílohy – zodpovězeno. Diskuze nad otázkami správy majetku TJ po vzniku pobočných spolků. Zatím nestanoveny potřebné kroky v tomto směru – I. Liška učiní dotaz u právníka PTU a podá informace příštímu jednání výboru TJ.
-        Provoz tělocvičny Chvalkovická o Vánočních prázdninách – není omezen, pokud mají kolektivy našich oddílů zájem, mohou přijít ve svých hodinách. Úklid bude proveden až před zahájením vyučování ve školách, tj. ke dni 2. 1. 2017, topení nebude omezeno.
-        Aktuální finanční situace: podrobné informace podal I. Liška. Na hlavním účtě TJ i na podúčtech sportovních oddílů jsou dostatečné zůstatky finanční hotovosti pro řešení potřeb oddílů i TJ v I. čtvrtletí příštího roku s dostatečnou rezervou. K aktuálním výsledkům hospodaření jednotlivých oddílů budou oddíly vyrozuměny individuálně – viz příklad basketbalu, kde je již bilance zpracována a odsouhlasena. Termín účetní uzávěrky celé TJ, včetně oddílů lze očekávat až s termínem podání daňového prohlášení, tj. 31. 3.
 
4.      Novoroční běh 1.1.2017 – 36. Ročník – informaci o přípravách závodu podal I. Liška. Vše by mělo být zajištěno standartním způsobem, včetně čipové časomíry k měření výsledků závodníků. Oddíl atletiky přislíbil účast svých trenérů. Informace doplnil Ing Jukl a vyzval přítomné k tradiční pomoci členů výboru TJ.
5.      Různé: - termín první schůze v roce 2017 – 10. Ledna od 19 hod.
-        Ing. Podroužek navrhl poskytnutí odměny I. Liškovi za vzorné zpracování všech podaných žádostí o grantové a dotační programy na rok 2017. Schválenodle návrhu jednohlasně, bez připomínek.
Na závěr jednání popřál předseda všem členům výboru i oddílům krásné letošní Vánoce a dobrý rok 2017 – v rodinách a v celé TJ. Schůzi ukončil v 21,15. Hod,
 
Zapsal: I. Liška