Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Schůze výboru 12.12.2017

9. 1. 2018

 Tělovýchovná jednota Sokol Horní Počernice, spolek             2. ledna 2018

 

                                                       Z  á   p   i   s

ze schůze výboru TJ Sokol Horní Počernice, spolek, konané v úterý 12. prosince

2017 od 18 hod.

Přítomni: Ing Jukl, Ing Trávníček, Ing Podroužek, J. Měšťan, Ing Bareš, A. Beran, I. Liška

Omluveni: Ing Korbelová, P. Novotná, ing Švancara.

Program jednání:

1.     Kontrola zápisu z minulé schůze (14.11.2017)

- webové stránky – V. Korbelová zaslal mailem návodku na obsluhu webových stránek – podle ní může být náš web zásobován potřebnými informacemi

- finanční prostředky na údržbu tvz v roce 2017 – trvá zmatečné a diskriminační opatření ze strany MŠMT vůči jednotám a klubům v ČUS.

ČUS se rozhodl v této situaci o vyčlenění cca 7 mil. Kč ze svých zdrojů k podpoře „svých“ TJ a klubů – v Praze provedla přerozdělení PTU a naší TJ přidělila 23,3 tis. Kč. Výbor TJ s návrhem souhlasí, byť konstatuje, že přidělená částka je vzhledem k očekávání i již vynaloženým nákladům téměř nicotná.

Novoroční běh 2018 – akce se připravuje standartně. Předpokládá se ještě schůzka pořadatelů s firmou Stopni to – časomíra. Termín 28. 12. 2017 odpoledne. Pozvání v případě konání zajistí I. L.

- soudní spor TJ x MČ – kauza Ratibořická – viz samostatný bod

- nový správce, rekonstrukce služ. bytu – viz samostatný bod.

 

2.     Dohoda o vzájemném vypořádání TJ vers. TK SHP. Předložen poslední písemný návrh zaslaný výboru dne 5. 12. t.r. Komentář přednesl J. Jukl.

Diskuze: - J. Trávníček – dohodu je třeba podrobit konzultaci s JUDr Supem – nabízí se termín 15. 12. na tenisu. Účast žádoucí za TJ J. Jukl a I. Liška.  J. Měšťan – je nutná přesná definice druhů a kategorie prováděných údržbových a modernizačních prací v areálu a poté, kdo a za co odpovídá. J. Trávníček – nutno doladit otázku hrazení nákladů za média  a správce – TJ nebo TK SHP. Podle způsobu řešení pak stanovit způsob přeúčtování. J. Podroužek – námitka k navržené dohodě – obsahuje řadu nejasných ustanovení, nutno upřesnit, vymezit.

J. Jukl – navrhuje doplnit článek o ujednání obou stran postupovat vždy v zájmu oboustranné prospěšnosti (memorandum)

Závěr po diskuzi: návrh v zásadě schválen, po projednání s JUDr Supem dokončit definitivní úpravu a připravit k podpisu obou stran. Hlasováno: 6 pro, 1 se zdržel.

 

3.     Dotační program MŠMT „Můj klub“ na rok 2018 – návrh

Dosavadní přípravu komentoval I. Liška. Jde o zcela nový program, s novou metodikou, novými podmínkami, notně zvýšenou administrativní zátěží pro TJ a kluby, ale i hodnotitele. Věcně program zahrnuje nejen oblasti hodnocené již předchozí rok v programu VIII, ale tentokrát i provoz a údržbu sportovišť. Předložen návrh ve výši cca 3,5 mil. Kč výdajů a cca 2 mil. příjmů TJ, tedy souhrnný požadavek cca 1,5  mil. Kč. S ohledem na podmínky programu je žádoucí změnit pracovní smlouvu s manažerem TJ – ze smlouvy o dílo na pracovně právní vztah – zaměstnaneckou smlouvu (na část. prac. úvazek) nebo DOPČ. Náklady takto spotřebovávané včetně povinných odvodů (soc. a zdrav. poj.) lze oprávněně udat do vyúčtování programu Můj klub. TJ podá žádost za svých pět sportovních oddílů, které pracují s mládeží a na provoz a údržbu sportovišť v majetku TJ (oba areály). Oba pobočné spolky mohou podat své žádosti na sportovní činnost s dětmi a mládeží. Termín odevzdání: 29. 12. 2017 ! 

 

4.     Spor MČ Praha 20 – TJ – cauza Sazka Ratibořická

J. Jukl rekapituloval aktuální stav záležitosti. Výbor m.j. konstatuje, že vedení MČ dosud adekvátně nereagovalo na náš návrh z června t.r. Namísto toho je do programu nadcházejícího jednání MZ Praha 20 v pondělí dne 18. 12. dodatečně vložen bod, který uvažuje o vstupu MČ do našeho spolku formou majetkové účasti. Tento bod je zařazen bez jakýchkoliv podrobností. Po diskuzi výbor zformoval své stanovisko pro případné projednání tohoto bodu na pondělním jednání MZ:

- výbor TJ je připraven k dalším jednáním a spolupráci s MČ ve všech směrech

- MČ dosud nereagovala na náš návrh z června t.r.

- TJ aktuálně hledá strategického partnera pro vstup do majetku a spolku do výše 49%

- o vstupu dalšího subjektu do našeho spolku, který musí být v souladu s novým OZ,  musí kompetentně rozhodnout valná hromada spolku.

Toto stanovisko příp. sdělí předseda TJ na jednání MZ dne 18. 12. T.r., bude-li záležitost zařazena do programu a projednávána.

 

5.     Správce areálu TJ p. Vl. Vích, osobní záležitosti, rekonstrukce služebního bytu.

Rekapituloval J. Jukl, doplnil I. Liška. J. Měšťan nabádá výbor k co nejrychlejšímu uzavření smlouvy o užívání služebního bytu včetně podílu fin. prostředků na rekonstrukci bytu. Výbor souhlasí a současně doporučuje pokračovat v rekonstrukci s cílem co nejrychlejšího nastěhování rodiny správce do bytu. K předchozí hranici vložených nákladů do rekonstrukce z listopadu t.r. výbor stanovuje hranici nákladů na tento účel do výše 200 000,--Kč. Další postup bude rekapitulován, projednán a stanoven na lednové schůzi výboru. Pro tento účel připraví I. Liška aktuální soupis provedených prací a vynaložených nákladů TJ, rozsah prací k dokončení, návrh podílu Vl. Vícha na celkových nákladech a návrh smlouvy o užívání služ. bytu.

 

6.     K výstavbě gymnastické tělocvičny v areálu Chvalkovická. Aktuální informace podal J. Jukl: - k využití účelové dotace MČ Praha 20 na pořízení projektové dokumentace stavby, změna daňového zařazení autora proj. dok. ing. arch. Dandy – přestal být plátcem DPH, změna nákladů na PD projektu – snížení o podíl DPH, naopak navýšení o nutné náklady na zpracování dok. stávajícího stavu, celkem cca 100 tis. Kč (+,-).

Celkové náklady na pořízení PD k ÚR a SP by měly být uhrazeny do konce letošního roku, přidělená částka dotace od MČ Praha 20 ve výši 700 tis. Kč. Výbor bere na vědomí podané informace a s návrhy změn souhlasí.

7.     Návrh termínů k využití tělocvičny, příp. celého areálu Chvalkovická v nejbližším období (zima, léto 2018):

- 20. 1. 2018 – turnaj basketbal – děvčata

- 17. 3. 2018 – turnaj žen volejbal – pouze v případě potvrzení zájmu

- 18. 3. 2017 – turnaj basketbal (jen 4 hodiny), děvčata

- léto 2018 – celý areál dle požadavku – SC Xaverov, D. Lukeš – fotbalový camp chlapců – dle požadavku – 16. – 20. 7., 30. 7. -3. 8. – ú, čt., pá – tělocvična 9,30 – 11 hod. , stř. beach – 9.30 – 11 hod. – není problém, nekoliduje s jinými požadavky – souhlas výboru.

Dále požadavek p. V. Škop – inline kroužek Letňany – poslední týden v červenci – rovněž nekoliduje s jinými termíny – lze souhlasit, program a podmínky dořešit. Pozor na pohyb inline v areálu – nedoporučuje se.

 

8.     Aktuální finanční situace TJ – informace podal I. Liška. Přidělené dotace se s koncem roku beze zbytku využívají – stav finančních prostředků  na účtech rapidně klesá. Na druhé straně jsou plněny všechny plánované příjmy TJ , zejména vlastní zdroje, čímž je dán předpoklad, že stav fin. prostředků na konci roku se bude blížit stavu na začátku roku – tedy hospodaření v zásadě vyrovnané. Výbor bere informaci na vědomí.

 

 

9.     Termíny schůzí v roce 2018: - výborové schůze od 18 hod. v klubovně:

- 9. ledna – bez oddílů

- 6. února – s oddíly

- 6. března – bez oddílů

- 10. dubna – bez oddílů

- 26. dubna – VALNÁ HROMADA TJ

           - 15.května – s oddíly

           - 19. června – bez oddílů. Dále ve 2. Pololetí: 4.9. s oddíly, 9.10. bez oddílů, 6. 11. s oddíly, 11. 12. bez oddílů.

          Schváleno.

10.                       Různé:

Předseda J. Jukl pozval všechny na nadcházející Novoroční běh – k aktivní účasti v roli pořadatelů (za atletiku nahlášeny J. Brenkusová a L. Kočí) i k návštěvě závodu – 1.1. 2018 od 10,30.

Dále všem členům výboru poděkoval za práci v roce 2017 a popřál krásné Vánoce a vše nejlepší do roku 2018.

 

Jednání výboru skončilo ve 21 hodin.

 

Zapsal: I. Liška.